Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στο Down Town!! (κυκλοφορεί)

[26/5 έως 1/6---> 2011]

Το Down Town που κυκλοφορεί ακόμα στα περίπτερα έχει στην σελ. 76 ~ 79 ένα ωραίο αφιερωματάκι στον Τζόνι για τον ρόλο του στους πειρατές (νο4). Είμαι σίγουρη πως πολλοί από εσάς δεν ξέρατε καν για το περιοδικό και πως ακόμα περισσότεροι λόγο κρίσης δεν το πήρατε...οπότε εγώ είμαι εδώ για να σας γράψω κομμάτι κομμάτι ότι γράφει το περιοδικό σε σχέση με τον Τζόνι μας!!

(Σελ. 76-77) Εισαγωγή:
Βάζοντας τρικλοποδιά στις προσμονές και τις προσδοκίες μας, αυτός ο τύπος μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Έχει συλληφθεί για ξυλοδαρμό paparazzi στο Λονδίνο, Ο River Phoenix ξεψύχησε από υπερβολική δόση ναρκωτικών έξω απο το '' The Viper Room'' (το μάράκι που ανήκει στον Τζόνι στο Los Angeles) και οι ξενοδόχοι σε όλη την υφήλιο έτρεμαν στην ιδέα ότι θα μείνει σε δωμάτιο τους γιατί συνήθως τα κατέστρεφε. Το οργισμένο νιάτο άρχισε να ηρεμεί όταν στο πλευρό του βρέθηκε η Βαννέσα Παραντί. Σήμερα ο Τζόνι είναι αφοσιωμένος σύντροφος, πατέρας 2 παιδιών και ο πιο ρόκ πειρατής, που στην παρακάτω συνέντευξη δίνει τα πολυτιμότερα μαθήματα ζωής....Ακούστε τον....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Σελ. 78-79) Συνέντευξη:

Πώς ήταν τα γυρίσματα για την τέταρτη συνέχεια των πειρατών?

Σάν διακοπές διαρκείας. Χρειάστηκαν γύρω στις 100 ημέρες για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα,κατά της οποίες μετακινούμαστε συνεχώς μαζί με όλο το συνεργείο.



Ωστόσο, υπίρξαν και αρκετές καθυστερίσεις, απ'ότι ξέρω...
Μην ξεχνάς πως αυτοί οι πειρατές γυρίστηκαν τρισδιάστατοι στα πιο δύσκολα σημεία για γύρισμα, οι εύθραυστες 3D κάμερες έπρεπε να τρυπώσουν στις άγριες φυλλωσιές της ζούγκλας, σε σπηλιές και φυσικά σε πλοία. Και βέβαια η γλυκιά Πενέλοπε στη διάρκεια του shooting συνέλαβε το μωρό του Javier.

Πώς ήταν η δουλειά μαζί της?
Σάν να σου κάνουν μασάζ στα σημεία που είσαι πιασμένος. Με την Πενέλοπε δεν σταματήσαμε να γελάμε και να πειράζουμε ο ένας τον άλλο. Είναι μοναδική και την ευχαριστώ πολύ.

Πώς είναι να ερμηνεύεις ένα πειρατή?
Πάντα λάτρευα τους rock stars και οι πειρατές του 18ου αι. είναι οι ρόκερ του σήμερα.

Οι ταινίες σου φέρνουν πλέον εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία και ο κόσμος σε αποθεώνει. Πόσο προνομιούχος νιώθεις τελικά??
Είμαι εξαιρετικά προνομιούχος και δεν πρόκειται να δαγκώσω το χέρι που με ταΐζει. Μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά όχι τα παρελκόμενα της -λόγου χάρη, δεν θα ήθελα ποτέ να καταντήσω ένα προϊόν. Φυσικά και θέλω οι ταινίες μου να έχουν επιτυχία, απλώς δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο αυτό. Δεν με απασχολεί επίσης καθόλου το ποιος ηθοποιός είναι ''χότ'' αυτή τη στιγμή, ποιος συνάδελφος μου βγάζει τα πιό πολλά χρήματα και ποιος πηδάει ποια. Μου είναι παντελώς αδιάφορο και θέλω να παραμείνω έξω απο αυτό το παιχνιδάκι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πριν γίνεις πατέρας, πληρούσες όλες τις προδιαγραφές του κακού παιδιού: αλκοόλ και ναρκωτικά, εγκατάλειψη του σχολείου και ρόκ φιλοδοξίες, συνεχείς συλλήψεις από την αστυνομία. Τι έγινε και τι άλλαξες εντελώς πορεία??
Ξύπνησα ένα πρωινό και έβαλα ένα δίλημμα στον εαυτό μου << θάνατος ή πάνες>>? (γελάει) Θα μπορούσα να μιμηθώ το είδωλο μου, τον James Dean, και να πεθάνω νέος ή να κάνω μια εξέγερση εναντίον του εαυτού μου, να γίνω ένας επαναστάτης με αιτία: να νοικοκυρευτώ, να φροντίζω τον κήπο να αλλάζω πάνες στα παιδιά μου. Η αλήθεια είναι πως όλα όσα έκανα μέχρι τις 27 Μαΐου του 1999 ήταν μια χίμαιρα, ζούσα χωρίς να ζω. η κόρη μου, η γέννηση της μου έδωσε ζωή. Ήταν σαν να ξαναγεννήθηκα.

Πώς περνάς τον περισσότερο καιρό σημερα??
Τον περνάω με την Βανέσσα σε μια βίλα κοντά στο Σεν Τροπέ, όπου καλλιεργώ λαχανικά, ψωνίζω στα μαγαζιά της περιοχής και παίζω με τον Τζάκ και την Λίλη. Ο Τζάκ λατρεύει τον Iron Man. Γιαυτό ο Jack Sparrow δεν λέει και πολλά. Όταν κυρίως έρχεται στο σπίτι ο Robert Downey- που είναι πό τους ποιο παλιούς μου φίλους- ο Τζάκ είναι συνεχώς με την έκφραση <<Ω, θεέ μου!>> στο πρόσωπο. Και τότε ο Iron Man εξαφανίζει εντελώς τον Captain Jack.

Για ποιό λόγο δεν έχετε παντρευτεί με την Βανέσσα όλα αυτά τα χρόνια??
Δέν υπάρχει λόγος. Όπως είχε πει και ένας απο τους προέδρους των ΗΠΑ, ''Αν κάτι δεν σπάει, μήν προσπαθείς να το φτιάξεις''. Δεν έχουμε κάνει μεγαλόστομους δημόσιους όρκους. Δεν είναι απαραίτητο για εμάς.

Και πως επιλέξανε να μείνετε στην Γαλλία και εσύ να μάθεις γαλλικά??
έμαθα γαλλικά για να μπορώ να συνεννοούμαι με τους γονείς της. Άλλωστε η Γαλλία και η Ευρώπη έχουν μεγάλη πολιτιστική παράδοση. Αλλά το πιο σημαντικό ειναι οτι οι άνθρωποι εκεί ξέρουν να ζουν. Στην Αμερική το έχουμε ξεχάσει. Φοβάμαι οτι η αμερικάνικη κουλτούρα έχει τα χάλια της.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες την Βανέσσα??
Την πρωτοείδα σ'ενα ξενοδοχείο στο Παρίσι το 1998 με ένα πολύ αποκαλυπτικό φόρεμα. Απο το πρώτο δευτερόλεπτο που την είδα έπαθα την πλάκα μου.

Ποιά ειναι η μεγαλύτερη σου ευχαρίστηση αυτο τον καιρό ??
Όπως εδώ και πολλά χρόνια, η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μου είναι να παίζω με τα παιδιά μου. Ο Τζάκ είναι ένα πανέξυπνο αγοράκι και του αρέσει να παίζει με τον μπαμπά του. Η Λίλη έχει εμμονή με της Barbie της και έτσι αναγκάζομαι να εφευρίσκω ιστορίες και να κατασκευάζω φωνές με διαφορετική προφορά καθε φορά. Μερικές φορές νιώθω πως η Λίλη με κοιτάει και αναρωτιέται κήπος ο μπαμπάς της είναι ένας χαζοχαρούμενος ηλίθιος??

Το συνεχές κυνήγι με τους paparazzi δεν σε κουράζει?
Εμένα προσωπικά με ενοχλεί απίστευτα, αλλά το έχω συνηθίσει. Όσον αφορά όμως τα παιδιά μου, δεν υπάρχει όριο στο τι είμαι ικανός να κάνω σε εκείνον που θα τσακώσω να τα φωτογραφίζει.

Καταφέρνεις να μη μεταφέρεις τα άγχη της δουλειάς στο σπίτι?
Μερικές φορές ειναι πολύ δύσκολο να κλείσεις το διακόπτη, ειδικά όταν ερμηνεύεις κάτι πολύ έντονο. προσπαθώ να αφήσω τα της δουλειάς μέσα στο χώρο του γυρίσματος. αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο δέν έχω μείνει ποτέ άυπνος για κάποια ταινία, δεν με έχει επισκεφτεί ποτέ κανένας απο τους ήρωες μου σε όνειρα μου.

Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σου μέχρι σήμερα??
Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη συνάντηση μου με την Βανέσσα επίτευγμα τότε είναι σίγουρα αυτο. Ήρθε ακριβός την κατάλληλη στιγμή, ήμασταν και οι 2 έτοιμοι να κάνουμε οικογένεια και μου χάρισε 2 υπέροχα παιδιά , είδα την Βανέσσα στην άκρη ενός δωματίου-στην πραγματικότητα είδα μόνο την πλάτη της. Αμέσως σκέφτηκα πως αυτή ειναι η γυναίκα της ζωής μου. Έχουν περάσει 13 χρόνια απο τότε, αλλά πραγματικά δεν είχα ιδέα πόσο σπουδαία ειναι ως άνθρωπος και πόσο υπέροχη μητέρα θα γινόταν.

Πιστεύεις πως είσαι πρότυπο για τους νέους ηθοποιούςκαι την νεολέα γενικά??
Ελπίζω πως όχι. Έχω πολλά ελαττώματα για να πιστεύω πως είμαι πρότυπο για οποιονδήποτε.

Ποιον ορισμό θα έδινες στην λέξη ''ελευθερία''???
Ανωνυμία. Είμαι σίγουρος οτι θα μου ξανασυμβεί κάποια στιγμή μελλοντικά, ίσως όταν γεράσω και όλοι θα με έχουν βαρεθεί . << Εσύ εισαι ο Johnny Depp??? >> Αυτό θα με ρωτάνε τότε!

Και πώς σκέφτεσαι να γερνάς?
Στη πραγματικότητα είμαι πολύ παλιομοδίτης. Θέλω να γίνω ένας γέρος με κοιλίτσα και να κάθομαι στο κατώφλι χαζεύοντας την λίμνη ή ....κάτι τέτοιο!





Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αμερικάνικο Box Office!!

U.S.A. BOX OFFICE
Σαββατοκύριακο 21/5/2011 - 22/5/2011
PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
1η εβδομάδα προβολής
BRIDESMAIDS
2η εβδομάδα προβολής
THOR
3η εβδομάδα προβολής
FAST FIVE
4η εβδομάδα προβολής
RIO
6η εβδομάδα προβολής
PRIEST
2η εβδομάδα προβολής
JUMPING THE BROOM
3η εβδομάδα προβολής
SOMETHING BORROWED
3η εβδομάδα προβολής
WATER FOR ELEPHANTS
5η εβδομάδα προβολής
MADEA'S BIG HAPPY FAMILY
5η εβδομάδα προβολής

Box Office Village Cinemas & Greece!!


VILLAGE CINEMAS BOX OFFICE
Σαββατοκύριακο 21/5/2011 - 22/5/2011
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΝΕΡΑ 3D
1η εβδομάδα προβολής
ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ: ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ
3η εβδομάδα προβολής
ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ
2η εβδομάδα προβολής
RIO (ΜΕΤΑΓΛ)
7η εβδομάδα προβολής
Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ
4η εβδομάδα προβολής
THOR
4η εβδομάδα προβολής
ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ
2η εβδομάδα προβολής
Ο ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ (ΜΕΤΑΓΛ)
5η εβδομάδα προβολής
ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
4η εβδομάδα προβολής
HOP (ΜΕΤΑΓΛ)
6η εβδομάδα προβολής




Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ο Τζόνι παίζει τους Μπίτλς !!


Φήμες τον θέλουν να γίνεται το πρόσωπο των Σκαθαριών, στο επόμενο κινηματογραφικό εγχείρημα του Liam Gallagher.
Ο τραγουδιστής των Oasis, αφού ασχολήθηκε με μουσικές και μόδα, πιάνει την κινηματογραφική κάμερα και θέλει να αποτυπώσει στην οθόνη τη ζωή των Beatles. Έχοντας προσαρμόσει σε script το βιβλίο του Richard DiLello's « The Longest Cocktail Party», ο 38χρονος φασαριόζος Liam έχει φιλόδοξες προτιμήσεις.
Για το ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων των Beatles, Derek Taylor, θέλει το πρόσωπο του Johnny Depp που μας έχει συνηθίσει σε ρόλους προκλητικούς και πέραν από τις Χολιγουντιανές συμβάσεις.
« Το σενάριο είναι έτοιμο... Θα εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο, απλά το μόνο που μένει είναι να βρούμε τους σωστούς ηθοποιούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η εικόνα. Ιδανικά θα ήθελα τον Johnny Depp για να παίξει το ρόλο του Taylor, πιστεύω ο ρόλος αυτός είναι ραμμένος πάνω του!», αναφέρει ο Gallagher.
Οι δυο τους έγιναν πάντως φίλοι, όταν ο Depp έπαιξε κιθάρα στο τραγούδι των Oasis « Fade In-Oυτ».

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παράληψη μου απο πριν (ξέχασα το φεστιβάλ των γκέι)...:$

Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου θα είναι η ισπανική ταινία El Consul de Sodoma (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ομοφυλόφιλου ποιητή Jaime Gil de Biedma ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco.

Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla, ο οποίος έχει υπάρξει συμπρωταγωνιστής μεγάλων χολιγουντιανών ηθοποιών όπως ο Tom Cruise, Johnny Depp, Penelope Cruz, Cate Blanchett κ.ά. ενώ η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya, μάλιστα η ταινία προκάλεσε σκάνδαλο στα Ισπανικά Βραβεία για την ειλικρινή στάση που διατήρησε για την ζωή αυτού του εθνικού ήρωα.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ The advocate for fagdom για τον διάσημο σκηνοθέτη Bruce La Bruce που προβλήθηκε φέτος στην Berlinale και που θα δούμε και στο Outview Film Festival θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πνευματικός γιος των Kenneth Anger και John Waters και ηγέτης του Queercore κινήματος.

Φέτος έχουμε την χαρά να δούμε και ελληνικές παραγωγές στο φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα δούμε την ταινία του Κώστα Νταντινάκη, Canal D’amour, με συμμετοχή της Έφης Παπαθεοδώρου (η Θεοπούλα της σειράς Παρά Πέντε!). Η ταινία έχει εμπνευστεί από το φιλμ του Ερίκ Ρομέρ Le Rayon Vert (Χρυσό Λιοντάρι, Βενετία 1986) κι έχει προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010. 

Ακόμη θα δούμε την ταινία μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου, η γνωστή ηθοποιός από την σειρά Κάρμα του Ant1, με τίτλο Still Alive. Την μουσική υπογράφει η τραγουδοποιός Joanna Drigo.

Δεν θα λείψουν και βραβευμένες διεθνείς ταινίες όπως το Γερμανικό Sasha, το Shank, το Buffering και το The Diaries of Miss Anne Lister από την Βρετανία και οι Αμερικάνικες παραγωγές Elena Undone, Violet Tendencies κ.ά.

Όπως και πέρσι θα απονεμηθούν Βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Outview film φέστιβαλ!


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Outview Film Festival θα παρουσιάσει τις καλύτερες διεθνείς φεστιβαλικές ταινίες που έχουν προβληθεί σε όλα τα μεγάλα Film Festivals σε όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα από τις 27/5 – 3/6 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα - Μετρό Σύνταγμα) σε δύο αίθουσες προβολής και θα προβληθούν πάνω από 50 ταινίες.
Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου θα είναι η ισπανική ταινία «El Consul de Sodoma» ή ο «Πρεσβευτής των Σοδόμων» (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ποιητή Jaime Gil de Biedma ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla, ο οποίος έχει υπάρξει συμπρωταγωνιστής μεγάλων χολιγουντιανών ηθοποιών όπως ο Tom Cruise, Johnny Depp, Penelope Cruz, Cate Blanchett κ.ά. ενώ η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya, μάλιστα η ταινία προκάλεσε σκάνδαλο στα Ισπανικά Βραβεία για την ειλικρινή στάση που διατήρησε για την ζωή αυτού του εθνικού ήρωα.


Στο φετινό φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την βραβευμένη συγγραφέαSarah Waters (βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη). Θα προλογίσει τις βραβευμένες μινι-σειρές του BBC που βασίστηκαν στα βιβλία της, συγκεκριμένα θα προβληθούν οι μινι-σειρές «Tipping The Velvet» και «Fingersmith». Και οι δύο σειρές αφορούν έναν μεγάλο έρωτα με φόντο την Βικτωριανή Αγγλία και αμέσως μετά από τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με την συγγραφέα.
Φέτος έχουμε την χαρά να έχουμε ελληνικές παραγωγές στο φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα δούμε την ταινία του Κώστα Νταντινάκη, «Canal D'amour», με συμμετοχή της Έφης Παπαθεοδώρου (η Θεοπούλα της σειράς Παρά Πέντε). Η ταινία έχει εμπνευστεί από το φιλμ του Ερίκ Ρομέρ «Le Rayon Vert» (Χρυσό Λιοντάρι, Βενετία 1986) κι έχει προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010. Ακόμη θα δούμε την ταινία μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου, η γνωστή ηθοποιός από την σειρά 'Κάρμα' του Ant1, με τίτλο «Still Alive». Την μουσική υπογράφει η τραγουδοποιός Joanna Drigo.
Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «The advocate for fagdom» για τον διάσημο σκηνοθέτη Bruce La Bruceπου προβλήθηκε φέτος στην Berlinale και που θα δούμε και στο Outview Film Festival θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πνευματικός γιος των Kenneth Anger και John Waters. Θα προβληθούν οι ταινίες του: «Hustlerwhite», «No skin off my ass» και «Super 8 ½». Η ταινία «No Skin off my Ass» έχει δηλώσει ο Kurt Cοbain ότι είναι η αγαπημένη του ταινία.
Από το φεστιβάλ θα περάσουν οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Τρύφωνας Σαμαράς, Γιώργος Χρανιώτης, Νατάσσα Καλογρίδη και πολλοί άλλοι!
Όπως και πέρσι θα απονεμηθούν Βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού. Η τελετή λήξης και απονομή των βραβείων θα γίνει αμέσως μετά από τις προβολές των ταινιών στις 3 Ιουνίου στο Noiz με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών:
Ρίτα Αντωνοπούλου
Φωτεινή Δάρρα
Ελένη Δήμου
Στάθης Δρογώσης
Nalyssa Green
Ματθίλδη Μαγγίρα
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Νατάσσα Μποφίλιου
Ελένη Πέτα
ROUS
Ζακ Στεφάνου

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα γίνει και έκθεση των καλλιτεχνών Νίκου Γιαβρόπουλου καιΓιώργου Στριφτάρη.
Tο Outview Film Festival εντάσσεται στο επικοινωνιακό πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK τουΥπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Εισιτήρια για τις προβολές
Αίθουσα 1: 5 ευρώ
Αίθουσα 2: 3 ευρώ
Ημερήσιο: 10ευρώ
Εβδομαδιαίο: 50ευρώ

Οι «Πειρατές» βασιλεύουν στο αμερικάνικο box office αλλά και στο δικό μας από την πρώτη εβδομάδα προβολής!



Το πλοίο του Jack Sparrow σάλπαρε για την πρώτη θέση του αμερικανικού box office, αφού η τέταρτη συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής» είχε εισπράξεις, το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή, 90,1 εκατομμύρια δολάρια. 
Πρωταγωνιστές της νέας ταινίας με τίτλο “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides” (Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Αγνωστα Νερά) είναι φυσικά ο Johnny Depp και ο Geoffrey Rush (πειρατής Barbossa) αλλά αυτήν την φορά τους πλαισιώνουν η Penelope Cruz και ο Ian McShane, και όλοι μαζί αναζητούν την πηγή της αιώνιας νεότητας. 

Στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά είναι η ταινία "Bridesmaids" με εισπράξεις 21,1 εκατομμύρια δολάρια. Aκολουθούν η ταινία "Thor", το "Fast Five" και η τριαδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων "Rio". 
Η νέα ταινία του Woody Allen, "Midnight in Paris", η οποία έλαβε εξαιρετικές κριτικές και είχε θερμή υποδοχή στις Κάννες, είναι ανάμεσα στα 12 φιλμ με τις υψηλότερες εισπράξεις.


Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στις φλέβες του εκτός από Ινδιάνικο, Γερμανικό και Ιρλανδικό αίμα κυλά και αριστοκρατικό (είναι ξάδερφος της Βασίλισσας Ελισάβετ?)

Ο Baratt ισχυρίζεται ότι η Βασίλισσα και ο γνωστός ηθοποιός, έχουν τους ίδιους (αρκετά μακρινούς)προγόνους από ένα μη-επιβεβαιωμένο γάμο που έγινε πριν από 600 χρόνια στο Yorkshire της Αγγλίας!



O Johnny Depp είναι ξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ;

Ο Johnny Depp ήταν σίγουρα πολύ μακριά από τον Βασιλικό Γάμο τα 29ης Απριλίου και αμφιβάλλουμε αν καλέστηκε από την Βασιλική οικογένεια. Όμως, σύμφωνα με ισχυρισμούς του γενεαλόγου που επιμελείται το show “Who Do You Think You Are?” του BBC, Nick Barratt, o Johnny Depp είναι περίπου ο 20ος  ξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ!
Η πληροφορία αυτή δεν είναι 100% επιβεβαιωμένη, πάντως δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τον Johnny Depp, που αυτή την εποχή προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στο remake του θρυλικού “Lone Ranger” στο ρόλο του Ινδιάνου “Tonto”. Τι έχει να πει γι` αυτό ο κολλητός του, Keith Richardsάραγε;

Η ταινία ξεκινά.....shutt!!

Σκοτάδι πέφτει στην αίθουσα και αν εξαιρέσουμε την μικρή 5λεπτη διακοπή ρεύματος που έγινε όλα κύλησαν υπέροχα....
Το 1ο πλάνο είναι στον βαθύ ωκεανό όταν 2 Ισπανοί βαρκάρηδες εκεί που ψαρεύουν στα ΄ δίχτυα τους βρίσκουν ένα θαλασσοδαρμένο γέρο που μάντευε πράγματα και συγκεκριμένα είχε κάνει μια σοβαρή και μεγάλη ανακάλυψη... είχε βρει τον δρόμο για το πον δε λειόν...(την πυγή της νιότης)
Μετά η ιστορία πάει σε ένα δικαστήριο οπου θα δίκαζαν ενα πειρατή συγκεκριμένα τον Τζάκ Σπάροου όλοι περιμένουμε να δούμε τον Τζόνι στην οθόνη όμως όχι όταν αποκαλύπτετε το πρόσωπο του αιχμαλώτου βλεπουμε τον Κ. Γκίπς αν δικάζεται στην θέση του Τζάκ....όλοι (μάρτυρες, συνήγοροι και δικαστές) παίρνουν θέση στη δίκη και όταν εμφανίζεται ο μαγαλοδικαστής δεν πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε...ο Τζόνι με περουκίνι και γυαλάκια να δικάζει τον φίλο του σε θάνατο....(μα τόσο έξυπνος) βάζουν λοιπόν τον Γκίπς στην κλούβα κι ο Τζόνι εμφανίζεται μπροστά στον φρουρό ως Τζάκ ντυμένος πειρατής έτσι τον περνανε και αυτόν για ένοχο πειρατή και τον βάζουν και αυτόν στην κλούβα με τον μούτσο του (Γκίπς) βλέπουμε μια συζήτηση ανάμεσα σε Τζάκ και Γκίπς και μέσα σε αυτή ο Τζάκ λεει οτι έχει λαδώσει τον οδηγό της άμαξας και πως σε λιγο θα βρίσκονται ελεύθεροι έξω απο το Λονδίνο... ομως ολα πάνε στραβά και ο οδηγός ληρόνεται από τους φρουρούς την Αγγλίας και πάνε τον Γκίπς και τον  Τζάκ στο μεγάλο δικαστήριο της χωρας (σαν παλάτι) βάζουν δεμένο λοιπόν τον Τζάκ σε μία χρυσή καρέκλα με ένα μεγάλο τραπέζι με φαγητά ολομόναχο και ώσπου να έρθει ο δικαστής ο Τζόνι παλεύει με πολύ χιούμορ με ένα γλυκάκι....
Προσπερνάω μια συζήτηση και πάω στην σκηνή οπου εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Μπαρμπόσα με περούκα αγγλικού ναυπηγού και με κομμένο το ένα πόδι.... ενημερώνει λοιπόν τον Τζάκ οτι το Μαύρο Μαργαριτάρι είναι στα βάθη της Καραϊβικής θάλασσας....για πρώτη φορά βλέπουμε τον Τζάκ πολύ εκνευρισμένο κ εμφανέστατα στενοχωρημένο...Με τα πολλά και με χιούμορ ο Τζόνι δραπετεύει και καταλήγει στην τορτούγκα οπου εκέι βλέπουμε τον Κιθ Ρίτσαρς να κάνει το πέρασμα του ως το πνεύμα του πατέρα του Τζάκ και παράλληλα ο Γκίπς καίει τον χάρτη για την πυγή της νιότης....Ο Τζόνι με ένα πλοίο πάει και βρίσκει εναν δευτερο Τζάκ Σπάροου και πολεμούν με πολύ δεξιοτεχνία ...πιστέυω όλοι έχετε καταλάβει ποιος ή μάλλον ποιά ήταν η αλλη Τζάκ....ο Τζόνι κατάλαβε ότι ήταν η Αντζέλικα όταν του έκανε μια κίνηση του Τζάκ. που μονάχα αυτή γνώριζε απο τον καιρό που ήταν μαζί και την αποκαλύπτει με ένα φιλί στο στόμα...(το μοναδικό) προχωρώ...
Τον παίρνει στο πλοίο της ώς ναύτη...και του αποκαλύπτει ότι είναι κόρη του μυθικού  μαυρογένη (ίαν μακσέιν) ετσι ο Τζάκ εξαγριώνει το πλήρωμα και του κάνουν επίθεση αλλα τελικά λήγει με μεγάλη αποτυχία έτσι ο Μαυρογένεις με την βοήθεια του Τζάκ και της Αντζέλικας αγκυροβολούν  στο νησί όπου ψάχνουν για τον πόν δε λειόν....ο Τζάκ μαθαίνει απο την αντζέλικα τα μυστικά συστατικά για το πιοτό της νιότης
1. ενα δάκρυ γοργόνας
2. νερό απο την πυγή
3. τα δύο ποτήρια απο ο πον δε λειον (στο ένα νερό και στο άλλο νερό και το δάκρυ)
Γίνεται η εμφάνιση των γοργόνων και μετά απο πολύ κόπο πιάνουν μία (οπου ανάμεσα σε αυτή και στον κληρικό αιχμάλωτο του Μαυρογένη δημιουργούνται αισθήματα αγάπης)
Βρίσκει με τον Μπαρμπόσα ο Τζάκ το πλοίο πον δε λειον και κάνοντας ιροσορπία (γιατι το πλοίο είναι στην ακρη του γκρεμου) περνούν το κουτί με τα ποτήρια αλλα αντί για ποτήρια βλέπουν πέτρες έτσι καταλαβαίνουν ότι τα έχουν πάρει οι Ισπανοί ....προχωρώ ....
Καταφέρνει ο Τζάκ και παίρνει α ποτήρια...
Ο κληρικός ελευθερώνει την γοργόνα και τον πιάνουν μαζί της και αυτή δάκρυζε απο χαρα παίρνουν το δάκρυ...
Ο Τζάκ με πολύ δεξιοτεχνία βρίσκει την πυγή της νιότης και εκεί γίνεται μια μάχη ανάμεσα σε μπαρμπόσα και μαυρογένη αλλα λήγει ισοπαλία διότι μπλέκονται οι Ισπανοί και ο αρχηγός σταυροφόρος καταστρέφει τα ποτήρια....η γοργόνα βγαίνει απο την τρύπα με το νερό με τα ποτήρια και τ δίνει γεμάτα στον Τζάκ και μετα σορρι αλλα είναι το τέλος....άντε και δίτε το....ΑΞΊΖΕΙ...!!!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η κριτική μου για την νέα ταινία των πειρατών της καραϊβικής Νο4...απο την ελληνική προβολή

Όπως ξέρετε εχθές ήταν η πρεμιέρα των πειρατών εδώ στην Ελλάδα... ΝΑΙ! πήγα και έχω να σας πω εντυπώσεις και να σας διηγηθώ τη ταινία κομμάτι κομμάτι ...(σε άλλη ανάρτηση η διήγηση)

Λοιπόν ....δεν υπήρξε ώς τώρα μεγαλύτερη κινηματογραφική  παραγωγή (άποψη μου). Φύση, μαγεία, θεϊκά πλασμένοι τόποι και εξαιρετικά μοναδικές απερίγραπτα τέλειες ερμηνείες. Μια ταινία με χιούμορ, ρομαντισμό, σασπένς, μουσική, γέλιο, ροκ κομπίνες και πολύ πλάκα όλα όμως με ένα μέτρο που κάνει την ταινία σταθερή για όλα τα γούστα γεμάτη με πινελιές φανταστικές, εκπληκτικές και αξέχαστες. Σκηνικές παρουσίες τόσο καλά στημένες που σου προκαλούν συγκίνηση και φυσικά ένα θεόπλαστο σενάριο που σε κρατάει σε αγωνία ως το τέλος. Δεν σκέφτηκα (σοβαρά τώρα) να κοιτάξω το ρολόι για να δω πόσο μένει ούτε μια φορά! απλά ήλπιζα να μην τελειώσει ποτέ. Πρώτη φορά ένοιωθα σαν να ζώ σε ένα όνειρο, ένα μαγικό, υπέροχο όνειρο...Ο Τζόνι ήταν θεϊκά φαντασικός, ο πειρατής που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε γλυκός,ατημούλης, καλός, αστείος, έξυπνος, ρομαντικός και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ οτι και να συμβεί ακόμα και όταν μαθαίνει ότι θα γίνει πατέρας αποφεύγει την κατάσταση με πολύ χιούμορ (σε αυτή την σκηνή ολο τ κοινό πεθανε στα γέλια και δακρυσμένο απο τη φάση σηκώθηκε και χειροκροτούσε ταυτόχρονα) το γιατί θα το καταλάβετε αν δείτε την ταινία...Ποιος άλλως πειρατής είναι τόσο πολύχρωμα ερωτευμένος που με τον δικό του τρόπο το δείχνει τοσο γλύκα και αστεία...?? καλύτερα έτσι όμως γιατί διαφορετικά η ταινία θα κατέληγε σε ένα βαρετό ρομάντζο.
Πειρατικοί μύθοι, μαύρη μαγεία, ζόμπι, πειρατές, κουρσάροι, φρουροί, στρατιώτες, εισαγγελείς, χωροφύλακες  κληρικοί και πολύ πολύ νερό σε έναν ξέφαντο χορό γεμάτο τρελό γέλιο και περιπέτεια ως το τέλος...Άντε με το καλό και το 5 <3

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο Τζόνι επισκέπτεται την Ρωσία [Μόσχα] για την πρεμιέρα των πειρατών 4!!

Η εικόνα δίπλα δίνει το πώς επισκέφτηκε ο Τζόνι την Ρωσία και συγκεκριμένα την Μόσχα για την πρεμιέρα εκεί των πειρατών στις 11/5 (μονο σε εμάς δεν έρχονται διάσημοι \αφραγκία/... ) 

Για να δείτε ολόκληρη την φωτογραφία και να παρατηρήσετε σπιθαμή σπιθαμή το κορμάκι του Τζόνι με τα ρούχα του...ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ....
CLICK HERE. Όμως δεν ήταν μοναχούλης του ο Τζόνι είχε και παρέα την Penelope Cruz (looking fabulous), και τον παραγωγό-σκηνοθέτη Jerry Bruckheimer... για να δείς την εκθαμβωτική Πενέλοπε CLICK HERE, Και γενικά πλάνα από την Μόσχα CLICK HERE.

CLICK HERE 
HERE
HERE
 CLICK HERE
HERE.