Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ! Τραγικός θάνατος κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας του Johnny Depp!


Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Johnny Depp.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την παραγωγή, πρόκειται για έναν δύτη ο οποίος πνίγηκε μέσα σε μια τεράστια δεξαμενή την ώρα που γυριζόταν κάποια σκηνή. Λέγεται ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και γι' αυτό δεν μπόρεσε να βγει από το νερό. Κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά οι νοσοκόμοι δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

69ο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Βενετία.


Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και Ζεράρ Ντεπαρντιέ δίνουν λάμψη στη διοργάνωση, που ανοίγει απόψε τις πύλες της

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι ταινίες «To the wonder» με τους Μπεν Αφλεκ και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, «The master» με τον Χοακίν Φίνιξ και «Passion» με τη ΜακΑνταμς και τη Νούμι Ραπάτσε, ενώ εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί το «The company you keep» με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ


Mπορεί οι νέες εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, όπως πρόσθετες αίθουσες προβολής και υπόγειο δίκτυο συγκοινωνίας ανάμεσα στο Παλάτζο και το Καζινό, να μην έχουν ακόμη παραδοθεί όπως προβλεπόταν, δεν είναι πάντως λίγες οι αλλαγές που υφίσταται από φέτος η κινηματογραφική Μόστρα, η οποία ανοίγει απόψε τις πύλες της με την εκτός συναγωνισμού προβολή του πολιτικού θρίλερ της Ινδής Μίρα Ναΐρ «Ο απρόθυμος φονταμενταλιστής» με τους Κίφερ Σάδερλαντ και Κέιτ Χάντσον.

Πρώτον, η διοργάνωση τελεί υπό νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο οποίος είχε την αντίστοιχη θέση από το 1998 μέχρι το 2004 και επανέρχεται τώρα για να αντικαταστήσει τον Μάρκο Μίλερ (τον Μίλερ «τσίμπησε» αμέσως το αντίπαλο Φεστιβάλ της Ρώμης). Δεύτερον, πολύ λιγότερες ταινίες στο επίσημο πρόγραμμα, ελέω της οικονομικής στενότητας (κι ας λέει ο Μπαρμπέρα πως τις μείωσε για να δίνει το Φεστιβάλ περισσότερο χρόνο και προσοχή στο κάθε φιλμ χωριστά). Τρίτον, εγκαίνια ενός έστω υποτυπώδους σκέλους αγοράς ταινιών, που θέλει να προσελκύσει στην ετήσια κινηματογραφική γιορτή του Λίντο παραγωγούς και διανομείς. Και τέταρτον, λειτουργία μιας νέας, διαδικτυακής «αίθουσας προβολής» για τις ταινίες του τμήματος «Ορίζοντες», που το online κοινό θα μπορεί να απολαμβάνει σε live streaming με το αντίτιμο των 4 ευρώ.
Οι ποσοτικοί περιορισμοί, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουν επηρεάσει την ποιοτική εικόνα του 69ου Φεστιβάλ, ούτε και τον πήχη της λαμπρότητάς του σε ονομαστές παρουσίες. Αστέρες μεγέθους Τζορτζ Κλούνεϊ ή Τζόνι Ντεπ μπορεί να απουσιάζουν φέτος, θα δούμε, ωστόσο, τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Σάια ΛεΜπεφ και Τζούλι Κρίστι να διασχίζουν το κόκκινο χαλί για το πολιτικό δράμα «The company you keep», τους Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Χόακιν Φίνιξ να παρουσιάζουν το «The master» του Πολ Τόμας Αντερσον (εμπνευσμένο, όπως ακούγεται, από τη ζωή του ιδρυτή της σαϊεντολογίας Ρον Χάμπαρντ), τον Πιρς Μπρόσναν να δίνει συνεντεύξεις για τη ρομαντική κομεντί της Σουζάνε Μπίερ «Love is all you need» ή τη Ρέιτσελ ΜακΑνταμς να προωθεί παράλληλα δύο ταινίες - το ερωτικό δράμα του Τέρενς Μάλικ «To the wonder» και το θρίλερ αγωνίας του Μπράιαν Ντε Πάλμα «Passion», δίπλα στους αντίστοιχους συμπρωταγωνιστές της, Μπεν Αφλεκ και Νούμι Ραπάτσε.

Στο Λίντο αναμένονται ακόμα οι Τζόναθαν Ντέμι και Σπάικ Λι με τα μουσικά τους ντοκιμαντέρ «Enzo Avitabile Music Life» και «Bad 25» (αφιερωμένο στα 25 χρόνια από το άλμπουμ «Bad» του Μάικλ Τζάκσον), όπως και η ποπ σταρ (και νυν αγαπημένη του Τζάστιν Μπίμπερ) Σελένα Γκόμεζ, που πρωταγωνιστεί στη διαγωνιζόμενη ταινία του Χάρμονι Κορίν «Springbreakers».

Συνολικά 18 ταινίες διεκδικούν φέτος το Χρυσό Λιοντάρι από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απονείμει τις διακρίσεις της στις 8 Σεπτεμβρίου, τη βραδιά της λήξης, διά χειρός του προέδρου της, του Αμερικανού σκηνοθέτη Μάικλ Μαν, και πριν το Φεστιβάλ αποχαιρετίσει κοινό και επαγγελματίες με την προβολή του γαλλικού δράματος εποχής «Ο άνθρωπος που γελά» με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ανάμεσα σ' αυτές συναντάμε, φυσικά, και πολλές ταινίες έγκριτων δημιουργών της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής, όπως του Ιταλού Μάρκο Μπελόκιο («Bella addormentata»), της Φραντσέσκα Κομεντσίνι («Un giorno speciale»), του Ιάπωνα Τακέσι Κιτάνο («Outrage beyond»), του Γάλλου Ολιβιέ Ασαγιάς («Apres Mai»), του Κορεάτη Κιμ Κι-Ντουκ («Pieta») κ.ά.

Ελληνικές παρουσίες
  Οι ελληνικές παρουσίες δεν λείπουν από τη φετινή έκδοση. Ο Γιώργος Ζώης, που είχε συμμετάσχει στη Μόστρα το 2010 με το μικρού μήκους «Casus belli», επιστρέφει με άλλη μία σύντομη ιστορία, το «Τίτλοι τέλους», που θα προβληθεί στην ενότητα των μικρού μήκους ταινιών του τμήματος «Oρίζοντες». Στην επιτροπή του βραβείου Dino Di Laurentiis, που απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη συναντάμε τον Μισέλ Δημόπουλο, πρώην διευθυντή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ εκτός πλαισίου του φεστιβάλ, αλλά παράλληλα με τη διεξαγωγή του, η εικαστικός Βένια Μπεχράκη θα παρουσιάσει το έργο της «Floating», υπό τη στέγη της διεθνούς οργάνωσης Open Lido #15 με τίτλο «Flags» («Σημαίες»).
103 ετών
Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί ακόμα το «Ο Γκέμπο και η σκιά» του 103χρονου Πορτογάλου Μανοέλ Ντε Ολιβέιρα, του γηραιότερου εν ενεργεία σκηνοθέτη στον κόσμο.
ΡΟΜΠΥ ΕΚΣΙΕΛ
reksiel@pegasus.gr

Ο Τζόνι Ντέπ με τον Νόμιεν Ίκολς σε πρεμιέρα στο Τοτόντο!


«Δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος», δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ για την περίπτωση δικαστικής πλάνης εις βάρος του Ντάμιεν Ικολς το 1994 στο Μέμφις των ΗΠΑ. Με τους επίσης εφήβους - τότε - Τζέσι Μισκέλι και Τζέισον Μπάλντουιν είχε κριθεί ύποπτος για την άγρια δολοφονία τριών ανήλικων αγοριών στο πλαίσιο σατανιστικής τελετής, στις 5 Μαΐου 1993, στο δυτικό Μέμφις του Αρκανσο. Στον Ικολς επιβλήθηκε η θανατική ποινή και στους άλλους δύο ισόβια.
Εκτοτε πέρασαν 18 χρόνια μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι, διότι στην πορεία αναπτύχθηκε μια εκστρατεία και με τη συμμετοχή χολιγουντιανών σταρ, όπως ο Τζόνι Ντεπ, που υποστήριξαν την αθωότητά τους. Στο μεταξύ οι «τρεις του δυτικού Μέμφις» πέρασαν τη μισή ζωή τους στη φυλακή.

Η υπόθεση ευαισθητοποίησε τον ηθοποιό ώστε με άλλους εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος, εξασφαλίζοντας και την υποστήριξη του MTV, έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Δυτικά του Μέμφις» («West of Memphis») με σκοπό να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη την κακοδικία. Ο ηθοποιός εργάστηκε αθόρυβα και αθέατος για την καμπάνια υπέρ της αθώωσης των τριών και αφιέρωσε πολύ χρόνο σε συζητήσεις με τον Ικολς. Μαζί με τον τραγουδιστή Εντι Βέντερ των Pearl Jam, τη Νάταλι Μέινς των Dixie Chicks, τον μουσικό Χένρι Ρόλινς και τον κινηματογραφιστή Πίτερ Τζάκσον συγκέντρωσαν χρήματα για τα νομικά έξοδα απελευθέρωσης των τριών καταδίκων στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου συμβιβασμού. Οι κατάδικοι προηγουμένως έπρεπε να παραδεχθούν την ενοχή τους! Τώρα το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.
Στο μεταξύ, ανάμεσα σε Ντεπ και Ικολς αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο ηθοποιός να αισθάνεται τον πρώην βαρυποινίτη σαν αδελφό του. Μάλιστα έχουν κάνει τα ίδια τατουάζ, ενώ ένα που έχει στο στέρνο του ο Τζόνι Ντέπ «το σχεδίασε ο Ντάμιεν και είναι από τα αγαπημένα μου», όπως δήλωσε ο ηθοποιός.

Ο Τζόνι & η Βανέσα διαπραγματεύονται.


Οταν ο Τζόνι Ντεπ και η Βανέσα Παραντί διαπραγματεύονταν τους όρους του διαζυγίου τους, στις αρχές του καλοκαιριού, ο ηθοποιός των «Πειρατών της Καραϊβικής» πρότεινε στη γαλλίδα συνάδελφό του να περιλάβει στο «πακέτο» το ιδιωτικό του νησί στις Μπαχάμες. Βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτίως του Νασάου, περιλαμβάνει φοίνικες και έξι αμμουδερές παραλίες, και ο Ντεπ το αγόρασε το 2004 αντί 2,9 εκατ. ευρώ. Δεν πάτησε όμως ποτέ το πόδι του. Ούτε παρενέβη καθόλου στο τοπίο. Είναι φανερό ότι τελικά το νησί δεν του άρεσε.
Η Παραντί αρνήθηκε κατηγορηματικά την «προσφορά». Ο πρώην αγαπημένος της δεν στενοχωρήθηκε όμως ιδιαίτερα, αφού δεν χρειαζόταν αυτά τα χρήματα για να γυρίσει τους «Πειρατές της Καραϊβικής Νο 5». Ο Ντεπ είναι απλώς ένας από τους πολλούς διασήμους που θέλουν να απαλλαγούν από αυτό που τους φόρτωσε η μόδα της περασμένης δεκαετίας. Ο Πολ Αλεν, συνιδρυτής της Microsoft, θέλει να πουλήσει το νησί Αλαν κοντά στο Σιάτλ, αφού δεν μπόρεσε να το ηλεκτροδοτήσει. Το ποσό που ζητά είναι 10,4 εκατ. ευρώ. Η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν, πάλι, πουλά το καναδικό της νησί, μαζί με το γαλλικό του κάστρο, αντί 23,1 εκατ. ευρώ. Κι εκείνη το επισκεπτόταν σπανίως. Οσο για τον Ντέιβιντ Μέρντοκ, ο οποίος ελέγχει την αμερικανική εταιρεία τροφίμων Dole, πούλησε πρόσφατα το Λανάι, ένα νησί της Χαβάης, στον δισεκατομμυριούχο Λάρι Ελισον.
Οι ειδικοί λένε ότι σήμερα πωλούνται 600 νησιά σε όλον τον κόσμο, τρεις φορές περισσότερα απ' ό,τι το 2006. «Ορισμένες διασημότητες τρέχουν να φύγουν από την αγορά ακινήτων όσο πιο γρήγορα μπορούν», σημειώνει ο Φαρχάντ Βλάντι, ένας μεσίτης με έδρα το Αμβούργο.

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουν οι τιμές όχι μόνο στις Μπαχάμες, αλλά και στην Ελλάδα, αγαπημένο τόπο άλλοτε των Βρετανών. Τον περασμένο Απρίλιο η βασιλική οικογένεια του Κατάρ φέρεται να πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το νησί Οξιά στο Ιόνιο Πέλαγος. Η αρχική τιμή πώλησης ήταν σχεδόν 7 εκατ. ευρώ.
Με τα ακατοίκητα νησιά τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα, αφού ο ιδιοκτήτης πρέπει να τα εφοδιάσει με νερό και ηλεκτρικό. Ενα άλλο πρόβλημα είναι η εξασφάλιση άδειας για οικοδόμηση. Από τα 12.000 νησιά που πουλήθηκαν τον τελευταίο αιώνα, μόνο τα χίλια αναπτύχθηκαν με επιτυχία.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χρόνια Πολλά στο....blog [2 χρόνια]

Στις 08 Σεπτεμβρίου του 2010 άνοιξα αυτό το σάιτ για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία όλων. Με την συμπαράσταση και την υποστήριξη σας ανέβηκε views και επισκέψεις, μέλη και θαυμαστές. Με τα share σας και τα like σας κατάφερα να πάρω ένα ηλεκτρονικό βραβείο ως το καλύτερο ελληνικό σάιτ για τον Τζόνι Ντεπ. Επίσης το Mtv είχε προβάλει το σάιτ μου σε μια εκπομπή ως πηγή ενημέρωσης για τους πειρατες της καραϊβικής 4. Εξαιτίας σας το σάιτ αυτο ήταν υποψήφιο για την θέση ως το 3ο καλύτερο σάιτ στον κόσμο για τον Τζόνι Ντέπ. Σας ευχαριστώ λοιπόν που αγαπάτε την δουλειά μου, σας ευχαριστώ που στηρίζετε εμένα και τον Τζόνι, σας ευχαριστώ που σήμερα κλείνω 2 χρόνια blog. Εύχομαι να έχετε ότι επιθυμείτε και το blog να παει ακόμα ψηλότερα και λυπάμαι αν το παραμελώ μερικές φορες, αλλα εχω και αλλες υποχρεώσεις. Υπόσχομαι όμως πως θα παλέψω, αυτο το blog να μείνει το ίδιο αξιόπιστο και φιλικό όσο ήταν τα τελευταία 2 χρόνια. Ευχαριστώ!Η συντάκτρια σοφία ντέπ...

 

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Λίστα του μέλλοντος με τα [coming soon] του Τζόνι!


Βίντεο απ'το ξεφάντωμα [on stage] του Johnny Depp με τον σκηνοθέτη και εξίσου ροκά Gore Verbinski...


Οι δηλώσεις του παραγωγού της ταινίας ''Lone Ranger'' Jerry BrunKheimer και νέες φωτογραφίες απο τα γυρίσματα!

Ο παραγωγός Jerry BrunKheimer ενημέρωσε πρόσφατα το fan-page του πως τα πράγματα προχωράνε.
<<Σχεδόν τελείωσαν τα γυρίσματα, 125 ημέρες δουλειάς που την δυσκόλεψαν άνεμοι 70mph, χιόνι, βροχή ακόμα και πυρκαγιές, αλλα τίποτα δεν μας εμπόδισε να μαγνητοσκοπήσουμε τις σκηνές απο την υπέροχη αυτη ταινία. Το καστ ειναι πολύ προσεγμένο, δεν θα μπορούσε να γινει καλύτερο. Ο καθένας ξεχωριστά διοχετεύει όλη του την ενέργεια σε αυτο το πρότζεκτ με μεγάλη επιτυχία. Έχουμε ελάχιστα γυρίσματα ακόμα στην Καλιφόρνια και αλλα που δεν ειναι καθόλου χρονοβόρα πράγμα που σημαίνει πως  φτάνουμε στο τέλος. Η παγκόσμια πρεμιέρα ειναι ή στις 3 ή στις 5 Ιουλίου του 2013, δεν μπορουμε να περιμένουμε, θελουμε όλοι να απολαύσετε αυτην την απίστευτη ταινία.>>

 Είπε  ο J.B παραγωγός της ταινίας και φίλος με τον Τζόνι.