Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Ο Τζόνι Ντεπ εξηγείται για να μην παρεξηγείται

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η διαρροή της φωτογραφίας του Τζόνι Ντεπ ως Ινδιάνος Τόντο του «Lone Ranger», o Αμερικανός ηθοποιός και οι παραγωγοί της ταινίας, που είναι κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του '50 για τον ομώνυμο πολέμιο του εγκλήματος και του βοηθού του, έχουν περάσει πλέον για τα καλά στην αντεπίθεση.
Για να αντιμετωπίσουν τις γκρίνιες για την επιλογή ενός λευκού ηθοποιού για το ρόλο αλλά και για την ιστορικά ανακριβή εκδοχή του που αναμιγνύει χαρακτηριστικά από διάφορες ινδιάνικες φυλές και στοχεύει σε κάτι το κάπως απόκοσμο, χαραμίζοντας έτσι μια ευκαιρία για μια ρεαλιστική απεικόνιση της ινδιάνικης κουλτούρας σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή, ο Ντεπ από τη μια μίλησε για τις ινδιάνικες ρίζες του (από τη προγιαγιά του, όχι και τόσο πρόσφατα) και φωτογραφήθηκε αλά προεκλογική περίοδο με επίσημη αντιπροσωπία ντόπιων Ινδιάνων, και από την άλλη εξηγεί το σκεπτικό πίσω από το εκκεντρικό λουκ του Τόντο, που απομακρύνεται αρκετά από την πρωτότυπη σειρά.
«Είχα δει έναν πίνακα από έναν καλλιτέχνη ονόματι Κέρμπι Σάτλερ, και κοίταξα στο πρόσωπο αυτού του πολεμιστή και σκέφτηκα, αυτό είναι. Αυτές οι ρίγες που διασχίζουν το πρόσωπό του…είναι σαν να μπορείς να δεις τις ξεχωριστές πτυχές του ατόμου. Υπάρχει το σοφό κομμάτι του, το βασανισμένο και πληγωμένο κομμάτι του, το θυμωμένο, και ένα κομμάτι γεμάτο κατανόηση και πρωτοτυπία. Είναι σαν να διαμελίζεις έναν εγκέφαλο – αυτό το μακιγιάζ με ενέπνευσε,» δήλωσε ο Ντεπ, προσθέτοντας ότι «ο μόνος λόγος που ήθελα να παίξω τον Τόντο ήταν για να χαλάσω το στερεότυπο του Αμερικανού Ινδιάνου που έχει διατρέξει την ιστορία, και σίγουρα την ιστορία του σινεμά – ειδικά αυτό του Τόντο ως του βοηθού. Όπως θα δείτε, δεν είναι καθόλου έτσι.»
Ο Τζόνι Ντεπ εξηγείται για να μην παρεξηγείται
Από τον πίνακα ήρθε και η ιδέα για το νεκρό πουλί στο πάνω μέρος του κεφαλιού του, παρόλο που στον πίνακα το κοράκι είναι εν πτήσει και απλά τυχαίνει να βρίσκεται σε θέση που δίνει την εντύπωση ότι έχει σταματήσει στο κεφάλι του Ινδιάνου. Αυτό οδήγησε σε άλλη μια ιδέα: «Σκέφτηκα: ο Τόντο έχει ένα πουλί στο κεφάλι του. Είναι ένα πνεύμα που τον οδηγεί. Είναι νεκρό για τους άλλους, αλλά όχι για αυτόν. Για αυτόν είναι ζωντανό.»
Η νέα προσθήκη στην οικογένεια των εκκεντρικών και βαριά μακιγιαρισμένων χαρακτήρων του Τζόνι Ντεπ, θα φτάσει στις οθόνες μας τον Μάιο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου