Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Τζόνι Ντέπ με τον Νόμιεν Ίκολς σε πρεμιέρα στο Τοτόντο!


«Δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος», δήλωσε ο Τζόνι Ντεπ για την περίπτωση δικαστικής πλάνης εις βάρος του Ντάμιεν Ικολς το 1994 στο Μέμφις των ΗΠΑ. Με τους επίσης εφήβους - τότε - Τζέσι Μισκέλι και Τζέισον Μπάλντουιν είχε κριθεί ύποπτος για την άγρια δολοφονία τριών ανήλικων αγοριών στο πλαίσιο σατανιστικής τελετής, στις 5 Μαΐου 1993, στο δυτικό Μέμφις του Αρκανσο. Στον Ικολς επιβλήθηκε η θανατική ποινή και στους άλλους δύο ισόβια.
Εκτοτε πέρασαν 18 χρόνια μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι, διότι στην πορεία αναπτύχθηκε μια εκστρατεία και με τη συμμετοχή χολιγουντιανών σταρ, όπως ο Τζόνι Ντεπ, που υποστήριξαν την αθωότητά τους. Στο μεταξύ οι «τρεις του δυτικού Μέμφις» πέρασαν τη μισή ζωή τους στη φυλακή.

Η υπόθεση ευαισθητοποίησε τον ηθοποιό ώστε με άλλους εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος, εξασφαλίζοντας και την υποστήριξη του MTV, έκανε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Δυτικά του Μέμφις» («West of Memphis») με σκοπό να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη την κακοδικία. Ο ηθοποιός εργάστηκε αθόρυβα και αθέατος για την καμπάνια υπέρ της αθώωσης των τριών και αφιέρωσε πολύ χρόνο σε συζητήσεις με τον Ικολς. Μαζί με τον τραγουδιστή Εντι Βέντερ των Pearl Jam, τη Νάταλι Μέινς των Dixie Chicks, τον μουσικό Χένρι Ρόλινς και τον κινηματογραφιστή Πίτερ Τζάκσον συγκέντρωσαν χρήματα για τα νομικά έξοδα απελευθέρωσης των τριών καταδίκων στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου συμβιβασμού. Οι κατάδικοι προηγουμένως έπρεπε να παραδεχθούν την ενοχή τους! Τώρα το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.
Στο μεταξύ, ανάμεσα σε Ντεπ και Ικολς αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο ηθοποιός να αισθάνεται τον πρώην βαρυποινίτη σαν αδελφό του. Μάλιστα έχουν κάνει τα ίδια τατουάζ, ενώ ένα που έχει στο στέρνο του ο Τζόνι Ντέπ «το σχεδίασε ο Ντάμιεν και είναι από τα αγαπημένα μου», όπως δήλωσε ο ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου