Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο Τζόνι Ντεπ σε σκοτεινά μονοπάτια

Η Warner Bros. αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί με τις εταιρίες παραγωγής τουΤζόνι Ντεπ «Infinitum-Nihil» και του Γράχαμ Κινγκ «GK Films» για την δημιουργία μιας ταινίας, η οποία θα βασίζεται στην τηλεοπτική σειρά με την υπερφυσική θεματολογία «Dark Shadows».


Ο Ντεπ δήλωσε σε πολλές συνεντεύξεις ότι ανέκαθεν ήταν μεγάλος fan της σειράς«Dark Shadows» και ότι από παιδί ήθελε να γίνει ο Μπαρνάμπας Κόλινς, το πατριαρχικό(!) βαμπίρ της σειράς. ΟΤζόναθαν Φριντ ήταν ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Κόλινς στην τηλεοπτική σειρά.
Οι παραγωγοί της ταινίας έχουν ήδη κλείσει συμφωνία με τον δημιουργό της σειράς «Dark Shadows», η οποία μεταδιδόταν τα σαββατοκύριακα από το δίκτυο ABC, από το 1966 μέχρι το 1971. Τα 1225 επεισόδια της σειράς ήταν άκρως ατμοσφαιρικά και το «Dark Shadows»αποτελούσε μια δημοφιλή απόκοσμη σαπουνόπερα των 60’s με βαμπίρ, τέρατα, μάγισσες, φαντάσματα και ζόμπι. Η σειρά απέκτησε γρήγορα ένα φανατικό κοινό, το οποίο διοργάνωνε συνέδρια, φεστιβάλ και workshop στε τέλη της δεκαετίας του 1960?
Έχουν ήδη γίνει αρκετές μεταφορές του «Dark Shadows» στη μεγάλη οθόνη, αλλά καμία δεν είχε το μπάτζετ και την εμβέλεια των ονομάτων αυτής της προσπάθειας. Ο αμερικάνος ηθοποιός, ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, αρέσκεται στους σκοτεινούς ρόλους. Αυτόν τον καιρό άλλωστε, προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας ο «Νεκρός»του Τζιμ Τζάρμους, όπου η σκοτεινή ερμηνεία του Ντεπ είχε προκαλέσει έκπληξη την εποχή εκείνη. Μάλλον, ο Τζόνι goes back to black?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου