Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η λίστα των ταινιών που θα προβληθούν στις Κάννες!


Οι τελευταίες ταινίες των Pedro Almodovar, Nanni Moretti, Lars Von Trier, Terrence Malick και των Βέλγων αδερφών Dardenne είναι ανάμεσα στα φιλμ που θα διαγωνιστούν στο 64ο Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι διοργανωτές.
Στο "The Tree of Life" του Terrence Malick πρωταγωνιστούν ο Brad Pitt και ο Sean Penn, και έτσι δημιουργούνται ελπίδες πως οι δύο δημοφιλείς ηθοποιοί θα βρεθούν στις Κάννες για την προβολή της ταινίας.
Συνολικά 49 ταινίες περιλαμβάνονται στην επίσημη επιλογή, ανάμεσά τους 19 στο διαγωνιστικό τμήμα και 19 στο τμήμα "Ένα κάποιο βλέμμα" (Un Certain Regard).
Αυτή είναι η πρώτη φορά που στην επίσημη επιλογή περιλαμβάνονται οι ταινίες τεσσάρων σκηνοθετριών, αλλά και δύο ταινίες 3D: η ταινία του Ιάπωνα Takashi Miike στο διαγωνιστικό τμήμα και οι «Πειρατές της Καραϊβικής 4» με τον Johnny Depp και την Penelope Cruz. Οι «Πειρατές» θα προβληθούν στο φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού.
Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν εκτός διαγωνισμού είναι και η νέα ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής "Pirates of the Caribbean: On stranger tides", το sequel του "Kung Fu Panda", "Kung Fu Panda 2", το φιλμ της Jodie Foster "Beaver", όπου πρωταγωνιστεί ο Mel Gibson.
Φέτος υπάρχουν ελπίδες στο φεστιβάλ θα βρεθούν και άλλα μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, όπως η Tilda Swinton που πρωταγωνιστεί στο "We Need To Talk About Kevin".
Ακόμη, πολλοί εικάζουν πως το καστ της ταινίας των «Πειρατών» θα κάνει... απόβαση στις Κάννες, και στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ θα περπατήσουν μεταξύ άλλων και ο Johnny Depp με την Penelope Cruz. Η Angelina Jolie και ο Jack Black επίσης αναμένεται να βρεθούν στις Κάννες, καθώς έχουν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας "Kung Fu Panda 2".
Το 64ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Robert De Niro, ενώ ο Emir Kusturica θα προεδρεύσει του τμήματος "Ένα κάποιο βλέμμα".
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την προβολή της νέας ταινίας του Woody Allen "Midnight in Paris" στην οποία πρωταγωνιστούν οι Owen Wilson, Rachel McAdams, Carla Bruni, Marion Cotillard, Kathy Bates και Adrien Brody. Η ταινία είναι εκτός του διαγωνιστικού τμήματος.
Ακόμη, στην τελετή έναρξης θα δοθεί ο Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον ιταλό σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci.
Η πλήρης λίστα των ταινιών του διαγωνιστικού κομματιού του Φεστιβάλ των Καννών έχει ως εξής:
Pedro Almodovar - "La piel que habito"
Terrence Malick - "The Tree of Life"
Bertrand Bonello - L'Apollonide - Souvenirs De La Maison Close,
Alain Cavalier - Pater,
Joseph Cedar - Hearat Shulayim (Footnote),
Nuri Bilge - Ceylan Bir Zamanlar Anadolu'Da (Once upon a time in Anatolia),
Jean-Pierre και Luc Dardenne - Le Gamin Au Velo,
Aki Kaurismaki - Le Havre,
Naomi Kawase - Hanezu No Tsuki,
Julia Leigh Sleeping - Beauty - 1st film,
Maiwenn - Polisse,
Radu Mihaileanu - La Source Des Femmes,
Takashi Miike Ichimei (Hara-Kiri: Death of a Samurai),
Nanni Moretti - Habemus Papam,
Lynne Ramsay - We Need To Talk About Kevin,
Markus Schleinzer - Michael - 1st film,
Paolo Sorrentino - This Must Be The Place,
Lars Von Trier - Melancholia,
Nicolas Winding Refn - Drive.

5 σχόλια:

  1. poli kalh douleia!an kai den hmoun fun tou johny me kanate eseis!!!!!!!1poli wraia aisthitikh!eksypna kai enhmerwtika keimena!i like it! sunexiste etsi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. euxaristw polu xrictina mou gia t kala s logia nasai kala....euxomai na sunexisei na saresei o Johnny gt a3izei na exei polous 9avmastes an kai exei eidei niw9w perifanei p e3etias mou apektise allon ena ;)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pfffff... pote 8a ma8oume pote einai h premiera ctn ellada re cofia...? :\ na kleicoume eichthria na prolavoume na eimaicte oi prwtec...! :) (iwanna)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ela m des :// dn lene (uparxei k mia periptosh n mn pai3ei k o Kith Richards) @@@@@@ olo stn ape3w mas kratane emas ts gunaikes tou gmo...ESXOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χχαχχα κοιταχτε τα απο πάνω σχόλια...ποιός να μας το έλεγε οτι τώρα θα βλέπαμε την ταινία στο κινηματογράφο <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή