Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Johnny Depp: «Ήμουν απλώς τυχερός»

Σε αυτό το Blog έχω γράψει τα πάντα αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκα στο βιογραφικό του Johnny Depp...


...της Viky Waters

Για πολλούς ο Johnny Depp είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Hollywood. Ευλογημένος με γοητευτική εμφάνιση και εξαίρετο υποκριτικό ταλέντο, ο 47χρονος σήμερα ηθοποιός φωτίζει κάθε φορά τη μεγάλη οθόνη και αποτελεί «σίγουρο χαρτί» ως προς την προσέλκυση των θαυμαστών του στο box office, όποιον ρόλο κι αν παίξει. Τελικά, όμως, είναι η προσαρμοστικότητά του που τον έχει οδηγήσει στο να γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Αφού έχτισε το όνομά του πάνω σε χαμηλού budget παραγωγές, όπως τα ‘What’s Eating Gilbert Grape’ και‘Cry-Baby’, ήταν η ταινία του 1990 ‘Edward Scissorhands’ («Ο Ψαλιδοχέρης») που τον εκτίναξε στα φώτα της δημοσιότητας. Ερμηνεύοντας τον προβληματικό Edward, ο Johnny απέδειξε τα ταλέντα του και έκανε γρήγορα σαφές ότι διέθετε κάτι παραπάνω από ένα όμορφο πρόσωπο.




Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα δυνατό κινηματογραφικό όνομα, ο Johnny έχει γίνει και ένας κινούμενος στόχος για τους απανταχού paparazzi, καθώς οι παλαιότερες πολύκροτες σχέσεις του με τις Jennifer Grey, Winona Ryder και Kate Moss, σε συνδυασμό με το «άγριο» lifestyle του, έγιναν συχνά τροφή για μεγάλα εξώφυλλα στα media. Η δημοσιότητα, βέβαια, αυτή δεν έδειχνε πάντα να αρέσει στον Johnny, ο οποίος προσπαθούσε -και προσπαθεί- να επικεντρώνεται στην καριέρα του. 

Αποφεύγοντας, λοιπόν, πολλές φορές «εύκολους» και σίγουρους ρόλους, προς χάριν διαβολικών χαρακτήρων που διέγειραν την φαντασία του, ο Johnny ανέλαβε τέτοιους ρόλους σε αρκετές ταινίες, όπως οι ‘Sleepy Hollow’‘Chocolat’‘Finding Neverland’ και ‘The Libertine’. Ωστόσο, παρόλο που είχε ήδη δημιουργήσει όνομα, δεν ήταν πάντα εύκολο, μαζί με τον επί σειρά ετών φίλο και συνεργάτη του Tim Burton, να βρουν ένα studio, το οποίο θα συμφωνούσε να αναλάβει τα γυρίσματα κάποιας ταινίας του. Τουλάχιστον μέχρι την επιτυχία του ως, αξιαγάπητος αλλά αχρείος, Jack Sparrow στους «Πειρατές της Καραϊβικής». 

Από τότε που γνώρισε τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Γαλλίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού Vanessa Paradis, πριν 12 χρόνια, ο πιστός πλέον οικογενειάρχης δείχνει να βρήκε εσωτερική γαλήνη. Αποφεύγει πια τις δημόσιες εμφανίσεις και δεν παρουσιάζεται στα μεγάλα χολιγουντιανά πάρτι, ενώ προτιμά να βρίσκεται με τα αγαπημένα του πρόσωπα, μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στην πατρίδα της Vanessa (Γαλλία), την Αμερική και το ιδιωτικό τους νησί στην Καραϊβική κ.α. Μιλώντας για την σταθερότητα που η Vanessa και τα παιδιά του Lily-Rose, 10 ετών, και Jack, 8 ετών, έχουν φέρει στην ζωή του, ο Johnny έχει πει: 

«Στην πραγματικότητα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που με κρατούν σε ισορροπία. Σίγουρα η οικογένεια. Η οικογένειά μου αποτελεί σημαντικό στήριγμα και έπειτα, πάνω και πέρα από όλα, τα παιδιά μου. Η Vanessa και τα μικρά με διατηρούν στο έδαφος. Τα παιδιά μπορούν να το κάνουν αυτό πάντα, όπως και να έχει». 
Γνωστός για το ντροπαλό του προφίλ, ο Johnny, όπως έχει λεχθεί, μισεί να βλέπει τον εαυτό του στην μεγάλη οθόνη. Έκανε, όμως, μία εξαίρεση για τον τελευταίο του ρόλο ως Mad Hatter στην «Αλίκης στην Χώρα των Θαυμάτων» -η έβδομη συνεργασία του με τον Tim- και σαφώς απόλαυσε τις θετικές αντιδράσεις των παιδιών του, τα οποία λάτρεψαν τον σκοτεινό του ρόλο ως εικονικός Τρελοκάπελας του ομώνυμου παραμυθιού. 

Στην συνέντευξη που έδωσε στην Viky Waters, ο Johnny μιλά για την αφοσίωσή του στην οικογένειά του, για το πώς διέφυγε την πίεση της δημοσιότητας, για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής του, για την συνέχεια της συνεργασίας του με τον Tim Burton καθώς και το πώς έβαλε την δική του σφραγίδα στον Τρελοκάπελα. 

Πώς ένιωσες όταν πρωτοδιάβασες τον Lewis Carroll; 
Θυμάμαι να διαβάζω το βιβλίο όταν ήμουν παιδί, στα πέντε μου. Ήταν μία συμπυκνωμένη έκδοση, αλλά αυτό που θυμάμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, σε αυτήν την επεισοδιακή, αφηρημένη ιστορία, είναι οι χαρακτήρες και το πώς κολλάνε στο μυαλό σου. Ακόμα και άτομα, τα οποία δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, γνωρίζουν όλους αυτούς τους χαρακτήρες.

Ήσουν γνωστός για την άγρια ζωή σου, αλλά τώρα φαίνεσαι πιο ήσυχος. Τι είναι αυτό που σε άλλαξε;
Ευτυχώς κατέβηκα στη λαγουδότρυπα αρκετά νωρίς και τώρα είμαι κάπου αλλού, γιατί το κύριο ενδιαφέρον μου είναι τα παιδιά μου και η οικογένειά μου. Είμαι τώρα πολύ πιο ήρεμος από ό,τι ήμουν κάποια χρόνια πριν και αυτό έχει πολύ μεγάλη σχέση με το ρόλο του οικογενειάρχη. Αρα είναι τα παιδιά που με ηρέμησαν κατά 100%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου