Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Tim Burton - Johnny Depp ξανά μαζί!

Η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη μίας βρετανικής τηλεοπτικής σειράς τρόμου της δεκαετίας του 60, “Dark Shadows” είναι το νέο τολμηρό εγχείρημα του σκηνοθέτη Tim Burton.
Ο σεναριογράφος  Seth Grahame-Smith, γνωστός ως ο δημιουργός του  “Abraham Lincoln: Vampire Hunter” έχει επιμεληθεί το σενάριο, με στόχο η ταινία να ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιανουάριο του 2011. Ο αγαπημένος ηθοποιός του  Tim Burton,Johnny Depp βρίσκεται πάλι εδώ και θα υποδυθεί ένα vampire αγγλικής καταγωγής, τον Barnabas Collins.
Το “Dark Shadows” είναι ο πρόγονος των τηλεοπτικών σειρών τρόμου καθώς προβλήθηκε στο δίκτυο ABC από το 1966 μέχρι το 1969 και περιείχε όλους τους χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει σε gothic σειρές αλλά και ταινίες τρόμου που ακολούθησαν, από γοητευτικά vampires και μοχθηρές μάγισσες μέχρι λυκάνθρωπους...
Η πρόσφατη αποκάλυψη της Stephanie Meyer,  ότι εμπνεύστηκε άμεσα από το “Dark Shadows” για να δημιουργήσει το Twilight, έκανε πολλούς εκπρόσωπους της βιομηχανίας του κινηματογράφου να ξεκινήσουν μια σθεναρή  παρακολούθηση  της νέας φιλμικήςαπόπειρας του Burton.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου