Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΕΦΗΒΟΣ


Σήμερα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ στο extra περιοδικό της εφημερίδας ΕΙΚΟΝΕΣ  έχει αφιέρωμα στον Johnny Depp. Σκέφτηκα λοιπόν να το δημοσιεύσω γιατί ίσως μερικοί να μην πρόλαβαν να το αγοράσουν ...


ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ

Αν υπάρχει ένας ηθοποιός σήμερα που μπορεί να διεκδικήσει επάξια τον χαρακτήρα rock & roll, αυτός δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που χτίζει με πείσμα την ποιό αντισυμβατική καριέρα που γνώρισε ποτέ το Χόλιγουτν. Με 3 ταινίες ''ΜΟΝΟ'' για φέτος- ανάμεσα τους το ''the tourist'' η ''4τη ταινία των πειρατών της Καραϊβικής'' και το κινούμενο σχέδιο ''Rango'' όπου χαρίζει την φωνή του...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι περισσότερες από τις ταινίες που επιλέγετε κινούντε στον χώρο του σουρεαλισμού, με ήρωες που μοιάζουν εκτός χρόνου και τόπου. Πόσο συνειδητή είναι αυτή η επιλογή ?
 
 Είναι οι μόνοι χαρακτήρες που με γοητεύουν. Γενικά, είμαι λάτρης του αφηρημένου. Μου αρέσει να υποδύομαι ήρωες που αναζητούν την πραγματική τους ταυτότητα.

Από τους ήρωες που έχετε υποδυθεί μέχρι και σήμερα (από τον Ψαλιδοχέρη έως τον Τζάκ Σπάροου) κανείς τους δεν υπήρξε με φυσιολογικούς όρους. Νιώθετε πως έχετε κοινά σημεία μαζί τους???

  Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος είναι λίγο περίεργος, και αυτό είναι το κλειδί για να κατανοήσει κανείς το ανθρώπινο γένος. Νιώθω πως πρέπει επιτέλους να αποενοχοποιηθούμε και να δεχτούμε την διαφορετικότητα από το να νιώθουμε ντροπή ή απέχθεια για αυτήν. Όλοι έχουμε παράξενες συνήθειες και ιδιόμορφους χαρακτήρες. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κρύβουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Αν το καλοσκεφτούμε, όμως, δεν πρέπει να τρομάζουμε στη ιδέα .Τώρα που το σκέφτομαι...Ναι, έχω μία τάση να επιλέγω και ερμηνεύω πόλους αντρών που είναι με κάποιο τρόπο ''πειραγμένοι'. Συμφωνώ με την παρατήρηση.

Πιστευτέ πως είστε πρότυπο για τους νέους ηθοποιούς και την νεολαία γενικά???

  Ελπίζω πώς όχι! Έχω πολλά ελαττώματα για να πίστευα πως είμαι πρότυπο για οποιονδήποτε. Ίσως κάποιοι από τους ήρωες που έχω ερμηνεύσει να λειτουργούν έτσι επιδί έχουν αρετές και είναι αξιοσέβαστοι. Μου αρέσει που ακούω πώς υπάρχουν παιδία που πηγαίνουν σε πάρτι μασκέ και ντύνονται Τζάκ Σπάροου. Μάλιστα νιώθω περήφανος όταν με συναντούν στο δρόμο παιδιά και μου λένε ''Γεια σου ,Καπετάνιε  Τζάκ''. Μπορείς όμως να δεις στα μάτια τους δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για εμένα , αλλά για τον αγαπημένο τους ήρωα.

Θεωρείτε ότι υπάρχει συνταγή για την επιτυχία?

  Ναι. Η τύχη. Υπήρξα τυχερός όλα αυτά τα χρόνια και μερικές φορές θεωρώ θαύμα το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που με προσλαμβάνει ακόμα. Σκέπτομαι καμία φορά όλα όσα έχω κάνει και αναρωτιέμαι πώς βρίσκω ακόμα δαυλιά. Παλιά ήμουν γνωστός ως το '' δηλητήριο του box office''    . Μετά ήρθαν οι Πειρατές και όλα άλλαξαν. Κάποιος μου είχε πει κάποτε πώς ''τύχη είναι όταν η προετοιμασία συναντά τις ευκαιρίες''. Δεν θα μπορούσε να με βρει περισσότερο σύμφωνο.   

Καταφέρνετε να μη μεταφέρετε τα άγχη της δουλειάς στο σπίτι σας??

  Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να σβήσεις το διακόπτη, ειδικά όταν ερμηνεύεις κάτι πολύ έντονο. Προσπαθώ να αφήνω τα της δουλειάς μέσα στον χώρο του γυρίσματος, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο δεν έχω μείνει ποτέ ξύπνιος για κάποια ταινία, δεν με έχει επισκευθει ποτέ κανένας από τους ήρωες μου στα όνειρα μου.

Ποια είναι η φιλοδοξία σας από δω και πέρα??

  Να κάνω περισσότερες ταινίες που θα καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα όρια και να προκαλέσουν το κοινό και εμένα. Θέλω να είμαι ο Μπάγκς Μπάνι και να κάνω ταινίες που θα αρέσουν σε παιδιά από 5 μέχρι 85 ετών.

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο σας επίτευγμα μέχρι σήμερα ?

  Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την συνάντηση μου με την Βανέσα Παραντί ''επίτευγμα'' τότε  είναι σίγουρα αυτό. Ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, ήμασταν και οι 2 έτοιμοι να κάνουμε οικογένεια, μου χάρισε την Λίλι Ρόουζ που σήμερα είναι 10 ετών, και τον 7χρονο Τζάκ. Είδα την Βανέσα στην άκρη του δωματίου -στην πραγματικότητα είδα την πλάτη της. Αμέσως σκέφτηκα πως αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε. Δεν είχα ιδέα τότε το πόσο σπουδαία ήταν ως άνθρωπος αλλά και ως μητέρα.

Και ποιά είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση ?
 
 Να παίζω με τα παιδιά μου. Ο Τζάκ είναι ένα πανέξυπνο μικρό αγόρι και του αρέσει να παίζει με τον μπαμπά του. Η Λιλι Ρόουζ έχει εμμονή με τις Barbie της, και έτσι αναγκάζομαι να εφευρίσκω ιστορίες και να κατασκευάζω φωνές δοκιμάζοντας διαφορετικές προφορές κάθε φορά. Μερικές φορές  η κόρη μου με με κοιτάζει και αναρωτιέμαι μήπως με θεώρει ηλίθιο ή χαζοχαρούμενο?.

Κυκλοφορεί η φήμη ότι θα ελαττώσετε την δουλειά για να μπορεί η Βανέσα να δουλεύει λίγο περισσότερο. Ισχύει?

  Είναι αλήθεια, αλλά δίστιχος έχω δεσμευτεί με μελλοντικά σχεδία για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. Όλα θα είναι καλύτερα όταν τελειώσουν και τα γυρίσματα των 4των πειρατών.

Αν η Βανέσα θέλει...

  Να δουλέψει, μπορεί να το κάνει. Δουλεύει ήδη το νέο της άλμπουμ, και νομίζω θέλει αυτή την φορά να κάνει και μία περιοδεία. Όσον αφορά τις ταινίες, της προσφέρθηκαν πολλά σενάρια για να εξετάσει αλλά τίποτα δεν της φάνηκε ενδιαφέρον.

Για ποιο λόγο δεν έχετε παντρευτεί ??

  Δεν υπάρχει λόγος. Όπως είχε πει και ένας από τους προέδρους των ΗΠΑ, ''Αν κάτι δεν σπάσει, μην προσπαθήσεις να το φτιάξεις''. Δεν έχουμε κάνει μεγάλους όρκους δημοσίως. Δεν είναι απαραίτητο για εμάς. Άλλοι μπορεί να θέλουν να ακολουθούσουν αυτή την οδό, εμείς όχι.

Μπορείτε να υπολογίσετε για πόσα χρόνια θα γυρίζονται ακόμα οι Πειρατές Της Καραϊβικής???

  Αν έρθουν καλά σενάρια, θα γυριστούν λίγα ακόμα. Αν δω μέσα από αυτά τον Τζάκ Σπάροου να εξελίσσεται δεν θα έλεγα όχι...

Όταν ήσασταν μικρός θέλατε να γίνεται πειρατής όταν θα μεγαλώνατε??

  Ναι! Φανταζόμουν πως κάπως έτσι πρέπει να μοιάζει η απόλητη ελευθερία. Οι πειρατές είναι τελείως ανεξάρτητοι, κάνουν ότι θέλουν και το κάνουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανένα. Όλα τα παιδιά θα'θελαν να ήταν έτσι. Και αν το σκεφτείς καλύτερα και πολλοί ενήλικες.

Μπορείτε να βρείτε 3 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν...?

 1.Πιστός
 2.Ιδιμορφος
 3.Πατέρας

Νιώθετε σίγουρος τώρα ποια για την καριέρα σας???

  Εγώ..? Ποτέ! Όλα μπορεί να τελειώσουν μέσα σε μία στιγμή. Μπορεί να καταλήξω να δουλεύω σε βενζινάδικο για να βγάλω χρήματα, η ποιο πιθανό να παίζω κιθάρα σε κάνα μπαρ. Ας μην ξεχνάμε πως οι υπεύθυνοι της Disnay, όλοι αυτοί ου έχουν την εξουσία να προσλαμβάνουν και να απολύουν, δεν θελαν να παίξω τον Τζάκ. Πίστευαν πως είμαι επικίνδυνος. Μόνο όταν είδαν μερικές σκηνές από τις πρώτες βδομάδες των γυρισμάτων πειστήκαν. Η τεράστια επιτυχία της 1της ταινίας ήταν αυτή που τους έπεισε να ότι δεν υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος. Φαντάζομαι πως δεν φοβήθηκαν μόνο εμένα αλλά και το γεγονός ότι έχει να γίνει ταινία με πειρατές εδω και 50 χρόνια.

Που νιώθετε να βρίσκεται το σπίτι σας αυτόν τον καιρό???

   Το σπίτι μου είναι εκεί που βρίσκεται η οικογένεια μου Έχουμε την τύχη να έχουμε αυτό το μέρος στην Ριβέρα, ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, ένα σπίτι στο Μπέβερλι Χίλς και ένα πολύ κρυφό καταφύγιο στις Μπαχάμες. Επίσης, έχω ένα μικρό φουσκωτό, στο οποίο και ζω κάθε φορά που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα των πειρατών. Ο δρόμος ήταν μεγάλος: Γεννήθηκα στο Κεντάκι, μετά έζησα στην Φλόριντα, όπου η μητέρα μου δούλευε σερβιτόρα για να πληρώνει το νοικι του σπιτιού. Έκανα τα πάντα για να μη χριστή να ξαναδουλέψει ποτέ, σας διαβεβαιώνω. Αλλά είμαι αι τυχερός τύπος. Νομίζω πώς είμαι από τους λίγους που μπορούν να το παραδεχτούν. Σε σχέση με την καριέρα μου, είχα την τύχη να κάνω τις ταινίες που ήθελα να κάνω , να συνεργαστώ με τους σκηνοθέτες που πάντα ονειρευόμουν να συνεργαστώ. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Πείτε μας κάτι που δεν ξέρει κανένας για εσάς...

  Η κούκλα του Τζάκ Σπάροου, ξέρετε αυτή με το μπουκάλι ρούμι στο χέρι που λέει ατάκες από την ταινία, δεν έχει την δικιά μου φωνή. Κράτησα μια στα χέρια και ήμουν σίγουρος πώς αυτή η φωνή δεν ήταν η δικιά μου! Είναι κάποιου άλλου. Μου μοιάζει αρκετά αλλά δεν είναι, γιατί κανείς δεν με φώναξε να ηχογραφήσω ποτέ τις ατάκες!!!!!!!

Αν έπρεπε να παλέψουν ο Πίτερ Πάν και ο Τζάκ Σπάροου ποιός νομίζεται ότι θα νικούσε??

  Ο Τζάκ, γιατί είναι πιο εξωστρεφής, πιο μηχανορράφος. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν θα'θελα να παίξω τον Πίτερ Πάν. Δεν νομίζω πως το πράσινο κολάν θα με κολάκευε.

Πόσο σας έχουν αλλάξει τα παιδιά σας??

  Μου αποκάλυψαν τον πραγματικό μου εαυτό και αυτό που ήθελα να γίνω πάντοτε. Όταν βλέπεις για πρώτη φορά το παιδί σου να γεννιέται, συνειδητοποιείς τι έχεις χάσει όλα αυτά τα χρόνια και πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει σε ασήμαντα πράγματα. Τώρα αντιλαμβάνομαι το τι σημαίνει να έχεις πραγματικά σπίτι. Για 1τη φορά είμαι σίγουρος για το τι θέλω από την ζωή.

Μετανιώνεις για κάτι?

  Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μετανιώνεις για οτιδήποτε. Ας πούμε όμως ότι θα ήθελα να είχε ένα σίκουελ ο Ψαλιδοχέρης, να δω που θα μπορούσε να τον οδηγήσει η ζωή και πώς ακριβός θα μπορούσε να επιβιώσει. Το στούντιο είχε διαφορετική άποψη, και έτσι το σχέδιο μπήκε για πάντα στο συρτάρι...

Ποιο είναι το μότο σας.....?

  Όταν έχεις οικογένεια, αυτό που μετράει είναι να ζεις για το δικό σου παρόν, αλλά για το δικό τους μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, να διακρίνεις τις τις πολύτιμες στιγμές την στιγμή που συμβαίνουν. Δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ...

3 σχόλια:

  1. Pragmatika mou phre 4 wres me mikra dialimataa...kourastika alla a3ize ton kopo kai ton idrota (twn daxtilwn m) axaxax.... to egra4a gt skeftika pos merikoi -3exasan, den boresan, den eixan xrono h den eixan thn oikonomikh anesh....na agorasoun thn efimerida-
    euxomai na a3iopoih9ei to ar8ro m (apo thn efimerida e8nos).... =D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τελείως τρελή για να κάθεσαι να το γράψεις ΟΛΟ αυτό τέτοια αντιγραφή!!! Άντε, σου εύχομαι τα καλύτερα!!!!!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den einai copy allla oute k apo t mialo m...to egrafe se ena periodiko kai t koitousa kai t egrafa..... to ekana epidi merikoi...den prolavan na paroun thn efimerida p t eixe kai epidi einai ka9imerinh efimerida den 9a thn vriskan thn allh mera tous voh9isa ligoulaki...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή