Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παράληψη μου απο πριν (ξέχασα το φεστιβάλ των γκέι)...:$

Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου θα είναι η ισπανική ταινία El Consul de Sodoma (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ομοφυλόφιλου ποιητή Jaime Gil de Biedma ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco.

Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla, ο οποίος έχει υπάρξει συμπρωταγωνιστής μεγάλων χολιγουντιανών ηθοποιών όπως ο Tom Cruise, Johnny Depp, Penelope Cruz, Cate Blanchett κ.ά. ενώ η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya, μάλιστα η ταινία προκάλεσε σκάνδαλο στα Ισπανικά Βραβεία για την ειλικρινή στάση που διατήρησε για την ζωή αυτού του εθνικού ήρωα.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ The advocate for fagdom για τον διάσημο σκηνοθέτη Bruce La Bruce που προβλήθηκε φέτος στην Berlinale και που θα δούμε και στο Outview Film Festival θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πνευματικός γιος των Kenneth Anger και John Waters και ηγέτης του Queercore κινήματος.

Φέτος έχουμε την χαρά να δούμε και ελληνικές παραγωγές στο φεστιβάλ. Συγκεκριμένα θα δούμε την ταινία του Κώστα Νταντινάκη, Canal D’amour, με συμμετοχή της Έφης Παπαθεοδώρου (η Θεοπούλα της σειράς Παρά Πέντε!). Η ταινία έχει εμπνευστεί από το φιλμ του Ερίκ Ρομέρ Le Rayon Vert (Χρυσό Λιοντάρι, Βενετία 1986) κι έχει προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2010. 

Ακόμη θα δούμε την ταινία μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου, η γνωστή ηθοποιός από την σειρά Κάρμα του Ant1, με τίτλο Still Alive. Την μουσική υπογράφει η τραγουδοποιός Joanna Drigo.

Δεν θα λείψουν και βραβευμένες διεθνείς ταινίες όπως το Γερμανικό Sasha, το Shank, το Buffering και το The Diaries of Miss Anne Lister από την Βρετανία και οι Αμερικάνικες παραγωγές Elena Undone, Violet Tendencies κ.ά.

Όπως και πέρσι θα απονεμηθούν Βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου